lauantai 24. joulukuuta 2016

Piiloverkko Viitasaarella ja Saarijärvellä!

Viitasaarelta ja Saarijärveltä esimerkki piilokaapeleista. Olemme täällä Pohjoisessa Keski-Suomessa ihmetelleet jo yli viisi vuotta sitten, miksi kuntien omistamia olemassa olevia verkkoja ei hyödynnetä? Sama koskee muitakin rakennettuja verkkoja? Tämä alla oleva kirjoitus on julkaistu jo niihin aikoihin. Postia on lähtenyt niin viestintävirastoon kuin lähes jokaiseen oikeusasteeseen sekä kaikille laajakaistasta vastaaville henkilöille. Ja aina turhaan?

Miksi Viitasaarella ja ympäristökunnissa olemassa olevaa taajamaverkkoa ja siitä lähtevää kyläverkkoa hyödynnetä? Miksi näitä piilossa pidettyjä verkkoja ei nosteta julkisuuteen? Hyödyntämällä maahan valmiiksi kaivettua kuituverkkoa säästyisi kunnilta rahaa useita miljoonia euroja.
Alla on maakuntahallituksen rahoituspäätös, ja Viitasaaren kaupunginhallituksen iltakoulussa 2011 tekemä esitys. Samanlaiset esitykset käsiteltiin muissakin omistajakunnissa. Lisäksi mukana on selvitys Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy:stä ja kunnista joihin se on rakennuttanut kuituverkon. Selvityksissä on lisäksi kyläverkon kaikki kylät joihin verkko on vedetty? Kummallisinta on se että verkon palveluita ei ole annettu kuitenkaan käyttäjille?


Keskisuomen liitto/tiedote
Maakuntahallituksen rahoituspäätöksiä 5.6.2007

Pohjoisen Keski-Suomen seutuverkon päivitykseen 98 115 EU-euroa Saarijärven Viitasaaren seutukunnalle. Vuonna 1999 rakennettu vanhentunut seutuverkko vaikeuttaa kuntien yhteisten sähköisten palvelujen ja yhteistyön kehittämistä.
Nyt seutuverkko päivitetään nopeammaksi, Ether-tekniikkaan perustuvaksi verkoksi. Tehokkaampi seutuverkko mahdollistaa uusia kunta-kuluttajapalveluita myös haja-asutusalueelle.
Saarijärven verkkopalvelut Oy:lle myönnettiin seutuverkon päivittämiseen 98 115 euroa EU-tukea( Euroopan Aluekehitysrahasto+valtio) tuki on puolet kustannuksista, toisesta puolesta vastaavat kunnat.
Lisätiedot Saarijärven Seudun Yrityspalvelu Oy








Alta löytyy paljon tietoa Verkkopalvelusta, ja kaikki Keski-Suomen kylät joihin verkko rakennettiin, sekä Saarijärven Laajakaista kaikille -hankkeen eteneminen 2009. Muissakin kunnissa edettiin samalla mallilla. Lue tekstit painamalla tästä linkistä.



Ei kommentteja: