keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Tuulivoimalat ovat omistajilleen lottovoitto! Eija Riitta Korhola


" Onko löytynyt miljoonien eurojen idioottivarma bisnes? Työllisyysvaikutus kunnille todella mahtava!"
Ilpo

– Jos tuulisähkölle menee puoli miljoonaa tukea päivässä, ja parin vuoden päästä jopa miljoona päivässä, järjestely ei ansaitse kunnioitusta, Korhola kirjoittaa.
Hänen mukaansa Suomessa on yhdistetty perustuslaillinen omaisuudensuoja ja elinkeinovapaus ylisuuriin tuulivoiman tukiin tavalla, joka ei kestä loogista tarkastelua.
– Pahoin pelkään, että tuulivoimabisneksellä rikastuvat juristit ovat syöttäneet ministereille pajunköyttä asia-argumenttien seassa.


 Korhola: "Olen  tutustunut lukuisiin tapauksiin, joissa ihmisen terveys on romahtanut tuulivoimalan tultua lähelle asutusta."
Tiedetäänkö tuulivoiman mahdollisista haitoista riittävästi, kirjoittaja kysyy.

Virkamiehiä ja poliitikkoja lähestyessään Merikarvialainen mies koki törmäävänsä korruption muuriin!    

Korhola on tuulivoima-asian ytimessä kirjoittaessaan ihmisten kärsimyksistä ja haitoista. 
Panee miettimään onko tuulivoima-asiassa kaikki palikat kohdallaan! Ilpo







Mikä suomalaisyhtiö: 60 miljoonaa euroa tukia 2016, ei työntekijöitä, ei veroja, mahtava voittotaso

Ex-meppi Eija-Riitta Korhola jatkaa tuulivoimatukien ihmettelyä.
  • LKS 20160126 // LKS 20150310 LKS 20150121 LKS 20130208  Tuulimyllyjä Oulun edustalla 29. tammikuuta 2013. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
    Tuulivoimalat ovat omistajilleen lottovoitto ()
Entinen kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ihmettelee Iltalehden blogisivustolla veronmaksajien rahojen "älytöntä" haaskausta tuulitukiin.
– Jos tuulisähkölle menee puoli miljoonaa tukea päivässä, ja parin vuoden päästä jopa miljoona päivässä, järjestely ei ansaitse kunnioitusta, Korhola kirjoittaa.
Hänen mukaansa Suomessa on yhdistetty perustuslaillinen omaisuudensuoja ja elinkeinovapaus ylisuuriin tuulivoiman tukiin tavalla, joka ei kestä loogista tarkastelua.
– Pahoin pelkään, että tuulivoimabisneksellä rikastuvat juristit ovat syöttäneet ministereille pajunköyttä asia-argumenttien seassa.
Hänen mukaansa "tuulivoima-alalle on ominaista se, että hankkeet ovat juristi- eikä insinöörivetoisia. Lakiasiantoimistot ovat jopa koko hankkeiden projektipäälliköitä".
Korhola on aiemmin luonnehtinut jokaisen uuden tuulivoimalan olevan kuin lottovoitto omistajilleen.
Eija-Riitta Korhola lainaa bloginsa lukijaa, joka on kirjoittanut hänelle näin: Tuulivoiman parissa puuhastelevien kotimaisten ja ulkomaisten pääomasijoittajien verovaroilla rahoitettujen voittojen leikkaamisella voitaisiin perua esimerkiksi kaikki koulutusleikkaukset. Esimerkiksi TuuliWatti saa tänä vuonna 60 miljoonaa euroa tukea, yhtiöllä ei ole yhtään palkattua työntekijää ja yhteisöveroa se ei maksa euroakaan.
TuuliWatti on St1:n ja S-ryhmän omistama tuulipuistojen kehittäjä. Talouselämän mukaan yhtiön liikevoittotaso on tukien ansiosta suurempi kuin RAY:n tai Veikkauksen ja "hipoo taivaita".

Tuulisairas ei ole luulosairas
Vielä 1990-luvulla homeoireista kärsiviä ei otettu vakavasti, sillä homeen vaikutuksesta ei katsottu olevan riittävää ja aukotonta tieteellistä näyttöä. Moni terveytensä menettänyt joutui kestämään vaivojensa lisäksi sen vähättelyn, että kaikki johtuu korvien välistä.
Nyt ymmärrämme, että olisi rikollista pakottaa vaikkapa lapset käymään homekoulua, sillä se voi altistaa elinikäiselle sairaudelle. Silti emme tiedä, miksi joku sairastuu ja toinen ei.
Samankaltaista taistelua käydään nyt tuulivoimaloiden aiheuttamien terveyshaittojen kohdalla. Paitsi että kaikki on vielä vaikeampaa, sillä tuulivoima on saanut erityisaseman maailmanparannussähkönä, jota veromiljardeilla tuetaan.
Jokin aika sitten minuun otti yhteyttä merikarvialainen perheenisä, joka on joutunut jättämään kotitalonsa kymmenhenkisen perheensä kanssa. Kun viime kesänä 1,5 kilometrin päähän pystytettiin 200 metrin korkuiset 3,3 megawatin voimalat, kaikille perheenjäsenille alkoi tulla fyysisiä oireita kuten pahoinvointia, tajuttomuutta, unihäiriöitä, pulssin ja verenpaineen nousua, korvakipuja ja huimausta.
Nyt samasta naapurustosta on muuttanut pois jo neljä perhettä vastaavanlaisten oireiden vuoksi. Ilmiötä tutkittaessa vastaan tuli satoja sairastumistapauksia.
Virkamiehiä ja poliitikkoja lähestyessään mies koki törmäävänsä korruption muuriin. Poliitikot eivät uskalla reagoida ja virkamiehet edellyttävät aukotonta näyttöä.
Mutta saammeko me aukotonta näyttöä ajoissa? Voiko aukotonta näyttöä ihmisterveyden ollessa kyseessä edes saada, sillä olemme erilaisia ja reagoimme ympäristöön eri tavoin?
Olen tutustunut lukuisiin tapauksiin, joissa ihmisen terveys on romahtanut tuulivoimalan tultua lähelle asutusta. Asenne tuulivoimaan ei näytä olevan ratkaiseva tekijä. Myös siihen myönteisesti suhtautuvia kuuluu sairastuneiden joukkoon. Kasvava joukko suomalaisia kokee, että pienen tuulivoimabisneksen taloudelliset edut nostetaan heidän oikeuksiensa edelle.
Eniten olen ihmetellyt sitä kaksinaismoralismia, joka on vallannut ympäristöväen. Juuri he esittelivät ympäristöpolitiikkaan käsitteen ”varovaisuusperiaate”, jonka mukaan täyttä tieteellistä varmuutta ei tarvitse edellyttää, jotta ympäristöä ja terveyttä suojeleviin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä. Tuulivoimassa tämä periaate on heitetty romukoppaan. Hankkeet olisi syytä keskeyttää varovaisuusperiaatteen nojalla ja odottaa, kunnes asiaa on riittävästi tutkittu.


Ei kommentteja: